Marco și două fete…

Copiii își doresc mult să călărească (unii copii), fie pentru a-și satisface nevoia de a conduce ceva sau pe cineva, fie de dragul cailor. Fetele mele fac parte din categoria copiilor care îndrăgesc caii dar le place și să aibă controlul, adică ambele.

Lavinia ne-a recomandat pe Gabriel din Călimănești, el are trei-patru căluți pe care îi îngrijește cu drag dar îi și împarte cu cine dorește.

Caii sunt animale inteligente, se știe, au fost și sunt folosiți pentru a ajuta omul la treburile gospodărești, la transport, la curse sau ca mijloc de relaxare -echitație. Ceea ce am observat la aceste animale, diferit față de celelalte animale domestice, este că deși pare ca faci ce vrei cu ele, în realitate nu este așa. Am vazut lucrul acesta la caii bunicii mele, când eram copil și mi-am reamintit acest detaliu în timp ce fetele încercau să călărească pe Marco. Dorothy a tot încercat să-l direcționeze cum vrea ea și unde vroia dar el nu, ea aplica aceleași tehnici învățate de la Gabriel dar Marco nu era mulțumit oricum.

Caii vor să te împrietenești cu ei, să îi cunoști, să-i respecți, sunt animale care îți permit să-ți descarci frutrările și neîmplinirile dar nu să le împlinești prin ei cum vrei tu. Sunt animalele care știu să spună în felul lor: până aici, stop!

Mângâierile sunt gesturile preferate de cai și nu numai, uneori deschid uși care nu se mai închid!

Învățăm de la cai să ne bucurăm cu ei, nu de ei, dacă vrei să-l conduci, lasă-te condus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *