Fereastra…

Mult timp m-am întrebat care este simbolul meu ca artist și am găsit printre fotografiile mele răspunsul – fereastra. Da, imi plac ferestrele, vechi, noi, curate, murdare, cu geam sau fără, le ador. Am creat un meniu special cu acest simbol unde voi adăuga câte o poveste cu fiecare fereastră așezată în drumul meu prin viață.

Am întâlnit această fereastră într-o casă mare, cu veranda la etaj. Ca musafir neanunțat te puteai plimba pe verandă și să admiri partea din față a curții, de sus. Însă gazdele au oferit tuturor vizitatorilor posibilitatea să pătrundă cu privirea și curtea interioară a casei prin această fereastră.

Așezat pe băncuță, auzi în jurul tău convorbirile rândunelelor gureșe ajunse de pe meleaguri îndepărtate dornice să povestească despre cele întâlnite vrăbiuțelor. Privești încântat, peste balustrada din lemn, creanga unui nuc bătrân cu frunze crude pe care rândunelele și vrăbiuțele își ciripesc entuziasmate poveștile de prin lume adunate. Adierea vântului gâdilă discret obrajii tăi fără să te deranjeze din lumea pe care o admiri.

Deodată o lumină blajină te-a încurajat să observi salutul unui plop cuprins de fervoarea dimineții. Vântul dădea mai mult curaj crengilor lui să-i răspândească veselia și zâmbetul schițat de buzele înverzite cu viață.

Fereastra este calea prin care toate aceste raze fericite pătrund și te determină să te încarci cu liniște adâncă și curaj pentru lumea ce te așteaptă mai jos. Transparența ei te cheamă să vezi dincolo de marginile care par să limiteze trăirile resimțite de pe băncuță. Este momentul când baletul îți pare cel mai frumos dans și te încumeți să-l practici chiar dacă nu cunoști toate regulile.

Iată, în sfârșit, fereastra te-a pus față în față cu tine pe un fundal de nădejde că ceea ce va urma este potrivit și cu siguranță va împlini așteptarea…

Fereastra este cea prin care poti avea imaginea de ansamblu necesară vieții, te privești pe tine și ceea ce este dincolo de tine, îți oferă un cadru de aproape sau de departe iar fundalul care înconjoară oglindirea chipului tău este întotdeauna colorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *